Diy kit ,Air band sprejemnik,Visoko občutljivost letalski radio

Nov izdelek

1 Izdelkov

Na zalogi

€14.37

-6%

€15.29

Na seznam želja

Daj v skupno rabo

Več podatkov

Diy kit ,Air band sprejemnik,Visoko občutljivost letalski radio

Specifikacija:

Če se, tako kot mnogi optičnega navdušence in ham operaterje, ki vas zanima poslušal vse razburjenje, ki se kaže v aeronautic komuniciranja, vendar nimajo opreme uveljaviti svoj interes, potem bi Letalstva-Band Sprejemnik, opisane v tem članku, je za vas.Letalski Sprejemnik, namenjen tune 118-135MHz band, značilnosti izjemne občutljivosti, slike zavrnitve, signal-to-noise ratio, in stabilnosti.Sprejemnik je idealna za poslušanje na tla in zrak komunikacije, povezane s komercialnimi prevozniki in splošno letalstvo.

Napaja iz 9-voltni alkalne baterije, ga je mogoče skupaj z vašim lokalnim letališč, tako da ne boste zamudili trenutek akcije.In tudi, če ste nikjer v bližini letališča, ta mali bo prejemnik pick-up vse zemlja-zrak in obratno komunikacije koli letalo ali tla objekta v približno 130 kilometrov (190Km).

Vezje Opis:

Slika 1 prikazuje shematski diagram letalskega Sprejemnik--super heterodinske SEM (Amplitudno Modulirane) enota zgrajena okoli štiri IC je: je NE602 dvojno uravnoteženo mešalnik (U1), je MC1350 linearni ČE ojačevalnik (U2), je LM358 quad op-amp (U3), in LM386 avdio ojačevalnik (U4).

V operaciji, antena, ki se priklopi v J1 dvigne AM signala.Ta signal je nato skupaj s C1 do tri-oddelek, tuned filter mrežo, sestavljeno iz L1-L5 in C2-C6. Signali v 118-135Mhz VHF (Very High Frequency) območja so skupaj z C7 do VHF tranzistor (Q1), kjer se signali, ki so povečevale.Od tam, signali, ki so krmljene s C8, ki je na vhodu U1 (v NE602 je dvojna, uravnotežena mešalnik), ki v ta program služi kot lokalni oscilator.Spremenljivo induktor (Lokalni Oscilator L6) in z njim povezane kondenzator omrežja, nastavitev lokalnega oscilatorja frekvence za 10,7 MHz višja kot dohodne 118-135MHz signalov.A iskanje omrežja , ki je sestavljena iz varactor dioda D1 in potenciometer R1, omogoča lokalno-oscilatorja frekvence biti uglašeni čez približno 15MHz.

V 10.7-MHz razlika med prejeti signal in lokalni oscilator (LO) frekvenca (tj., Vmesne Frekvence ali ČE) je izhod na pin 4 U1 do 10.7-MHz keramični filter (FIL1).Filter se uporablja za zagotovitev ozko pass band in ostrih signal selektivnosti.

Izhod FIL1 je še ojačan z V2 in nato dovaja skozi C16, da U2 (to je MC1350 ČE ojačevalnik), ki je, kot je nastavljen, ponuja tudi Avtomatsko Kontrolo (AGC), kot bomo videli kmalu.V povečale za 10,7 MHz ČE signal je dosegla vrhunec z uporabo spremenljivke transformator T1. V AM, avdio, potem je demodulated za dioda D2. Po tem, avdio, je fed v zaporedju skozi štiri področja U3 (a LM358 quad op-amp).

Upoštevajte, da del U3-a je signal se dovaja nazaj skozi upor R25 na AGC-control vhod U2 na pin 5. Ta signal se uporablja za samodejno zmanjša dobiček U2, ko močni signali so prisotni ali za samodejno povečanje U2 je dobiček za šibke signale.Da ohranja izhodno glasnost vezja v udobno poslušanje območju ne glede na moč vhodnih signalov.

Sprejemnik vezje vsebuje tudi mljackanje vezje, ki je pod nadzorom potenciometer R3, ki se uporabljajo za ubijanje naključno hrupa pod izbrano vrednost praga.Ko pravilno nastavljena, mljackanje nadzor praktično odpravlja šume iz ozadja, tako da vse ki ste v bližini so vhodnih signalov, ki se lahko vložijo do uporabne ravni.Potenciometer R2 nadzor celotne količine dovaja skozi C26, da U4, je LM386 nizkonapetostnih avdio ojacevalnikom.Zaradi splošno zasnovo in mljackanje nadzora, avdio izhod je precej nizka v ozadju hrup, in še to je sposoben za vožnjo preproste komunikacije zvočnik ali slušalke, če želite odlično nastavljeno stopnjo glasnosti.

Gradbeništvo:

Ko ste pridobili vse sestavine in odbora za Letalstvo Sprejemnik, gradnja se lahko začne.A deli-umestitev diagram je prikazan na Sliki.Pri montaži projekta, bodite posebno pozorni na to, da polarnosti-komponente, ki so občutljive (elektrolitskih kondenzatorjev [keep vodi čim krajši], diode in tranzistorji) so nameščene pravilno.Samo en del nameščen nazaj lahko povzroči težke škode!

Induktorji (Aircoils) L1,L3,L5 je mogoče enostavno na 5 mm drill bit.Pred veter njih, strganje sklenini vsakem koncu, približno 5 mm.Nato veter 1,5 turn (2-obrne, je v redu, preveč).Vem, da je lahko težavno, še posebej, če imate velike prste, kot sem jaz.Začnite z namestitvijo pasivne komponente (6 skakalec kabli, vtičnice, upori, kondenzatorji, induktorji).Sledi namestitev aktivne sestavine; diode, tranzistorji in IC je.Ko aktivne komponente, nameščene, preverite vaše delo za običajne gradbene napake; hladno spajkanje sklepov, napačno ali obrnjeno,-vodi komponente, na primer s spajkanjem mostovi, itd.Ko ste ugotovili, da je vezje je bil pravilno sestavljen, je čas, da razmislite o ograde, da bo hiša sprejemnik.

Sprejemnik vezje lahko nastani v vsakem ograde, ki jo izberete.Uporabite slike, ki je na vrhu tega projekta, kot na primer, če želite.

Antena za letalsko sprejemnik, ki je lahko tako enostavno, kot 21-palčni dolžina žice ali teleskopska antena, ali lahko dobite fancy streho vgrajen letalstva anteno.Če ste v bližini letališča, boste dobili veliko on-the-air dejanje iz žice ali teleskopsko anteno.Ampak, če ste več kot nekaj kilometrov stran, dostojno streho-mount (ali optični bralnik) antena ponuja veliko izboljšanje.

Oznake: airband, air band, radijski sprejemnik band zraka, airband radijski sprejemnik, visoka občutljivost multi band radio, air band prejeli, antena sdr, bel air band, sprejemnik air band, airband radio.

Podatki

barve zelena
Postavka Vrsta Adapter
Paket No
Številka Modela 000
Blagovna Znamka ZWAAJKQK

Mnenja in ocene

Napiši mnenje

Diy kit ,Air band sprejemnik,Visoko občutljivost letalski radio

Diy kit ,Air band sprejemnik,Visoko občutljivost letalski radio

Podobni izdelki: